Välkomna till BexBakar

Hej och välkomna till min nya blogg. 

Här kommer ni att kunna följa alla mina bak-och mat experiment. Jag kommer så ofta jag kan dela med mig av det jag gör med bilder och recept.

Jag börjar direkt med att bjuda på ett recept som jag hållt på exprminterat med ett tag men som jag nu tror är perfekt!.

Det är min version på delicatos toscana tårta. Den består av en smulig vaniljkaka som i botten har ett tunt lager av mörk choklad och en jättegod nöt-tosca på toppen.

 

 
 
 


Här kommer receptet

Smulig Vaniljkaka
100g Rumsvarmt smör
250g (2,5 dl) Strösocker
2 st Ägg
360g (6 dl) Vetemjöl
5g (1 tsk) Bakpulver
5g (1,5 tsk) Vaniljsocker

 

100g Mörk Choklad (70%)

 

Nöt-Tosca
200g Nötter eller mandlar (Kan vara vilka nötter som helst som du har hemma tex hasselnöter, valnötter sötmandel, cashewnötter, jordnötter. Välj de nötter du tycker är godast)
100 g (1 dl) Vispgrädde
50 g Smör
50 g Strösocker
50g Honung eller ljus sirap

 

Sätt ugnen på 175 grader
Börja med att vispa smöret med sockret så att det blir vitt och fluffigt. Vispa sedan i äggen.
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Lägg bakplåtspapper på en plåt med lite högre kanter och sprid ut smeten på plåten.
Grädda i ca 10-15-min och låt den sedan svalna

 

Smält den mörka chokladen och pensla sedan på den, på vanilj-kakans undersida.
Vänta därefter tills chokladen stelnat.
Vänd då på kakan igen så att du har chokladen i botten.

 

Grovhacka nötterna.
Blanda grädde, smör, socker och honung (eller sirap) i en tjockbottnad kastrull. Koka upp, sänk värmen och fortsätt sedan koka tills blandningen tjocknat. Rör om hela tiden. Blandingen ska nå en kola-aktig konsistens. Kan du göra ett kulprov, har blandingen nått rätt konstistens.
Blanda ner nötterna och bred sedan ut nöt-blandingen över vaniljkakan. Låt toscan stelna lite innan du skär kakan i mindre bitar.

Lycka till!

 



Kommentarer
Vio

Ser väldigt god ut! Sean har lyckats med bilderna!! ;)

2013-06-18 @ 17:35:06


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0